Aprèn a crear els teus propis projectesCurs de Robòtica amb Arduino

Aprenentatge innovació tecnologia diversió creativitat

El Taller de Robòtica és una activitat adreçada a qualsevol persona a partir dels 8 anys que vulgui descobrir el món dels robots. I esbrinar com ens fan la vida més còmode i fins a quin punt ja els tenim a casa . I tot això amb una metodologia pràctica i divertida. Una forma innovadora de prendre contacte amb la tecnologia potenciant la creativitat, el pensament crític, la responsabilitat d’un projecte propi.

Electrònica

Coneix la funció de tots els components electrònics i assoleix conceptes elèctrics, mecànics i físics. Busca aplicacions pràctiques a les funcionalitats dels components.

Tecnologia

Realitza d’una manera fàcil i intuïtiva 15 propostes de projectes basats en Arduino. Cada projecte té una aplicació a la vida real i es basa en un o varis conceptes tècnics.

Creativitat

Una vegada que coneixes les funcionalitats del material crea un projecte totalment propi. Tu decideixes quin serà el repte de final de curs.

Aprenentatge, innovació, tecnologia, diversió, creativitat

El Taller de Robòtica és una activitat adreçada a qualsevol persona a partir dels 8 anys que vulgui descobrir el món dels robots. Esbrinar com ens fan la vida més còmode i fins a quin punt ja els tenim a casa . I tot això amb una metodologia pràctica i divertida. Una forma innovadora de prendre contacte amb la tecnologia potenciant la creativitat, el pensament crític, la responsabilitat d’un projecte propi.

HORARIS DEL CURS

El curs consta de sessions de 90 min que es faran setmanalment de setembre a juny.

CONTINGUTS

Cada sessió tindrà pràctica i teòrica. I es tractaran, entre d’altres, els següents conceptes:

  • Conceptes elèctrics, mecànics i físics.
  • Funcions i aplicacions dels components.
  • Muntatge i desmuntatge de les peces.
  • Programació des d’un ordinador, tablet o smartphone.
  • Realització de 10 Projectes concrets amb components bàsics.
  • Fer ús de materials de la vida quotidiana per fer més interessants els projectes.
  • Creació, disseny i execució d’un projecte nou i totalment propi.
  • Presentació final.

OBJECTIUS DEL CURS

Els alumnes aprenguin els conceptes bàsics de la robòtica i es familiaritzin amb la pràctica tecnològica.

METODOLOGIA

El curs es basa en quatre vessants fonamentals: educatiu, formatiu, lúdic i pràctic.

Educatiu, perquè aprofitem la transversalitat que ens ofereix la robòtica per treballar conceptes aplicables a matèries com les matemàtiques, la física o la mecànica des d’una perspectiva innovadora i atractiva per l’alumne.

Formatiu, perquè inculcarem importants valors com el treball en equip, la creativitat i els ensenyarem a gestionar diferents rols: enginyer, programador, portaveu, etc…

Lúdic, perquè ho fem jugant amb les diferents possibilitats que ens ofereixen les activitats divertides que anem trobant amb la posada en pràctica del mètode científic d’assaig i error.

Pràctic, perquè des de el primer moment els alumnes són els protagonistes: participen, juguen i aprenen.

Més informació del curs:
Centre d’estudis Anhel. Carrer Mont-Ferrant, 2. Local baixos. Tel:  Anna Fuertes 620 59 59 68 Elizabeth Montero 687 45 19 15
anhel@centreestudisanhel.cat